SUROK vs. Kissaliitto, rotukissayhdistys, rotuyhdistys

Kissaliitto, rotukissayhdistys, rotuyhdistys. Nämä kolme eri yhdistystasoa aiheuttavat usein pohdintaa siitä, mihin oikein tulisi liittyä tai mihin oikeastaan nyt kuuluu. Alla lyhyesti selvitettynä, mitkä näiden erot ovat.

Suomen Kissaliitto = FIFén jäsenliitto, jolla ei ole suoria henkilöjäseniä.
– Kissaliiton kautta kulkee kaikki tiedot ja postit kattojärjestöön, FIFéen. Kissaliitto hoitaa kissojen rekisteröinnit ja kasvattajat taas ovat suoraan Kissaliiton alaisia,joten  kaikki kasvatukseen liittyvät
sopimusasiat hoitavat suoraan Kissaliiton kanssa. HUOMAATHAN että useammassa eri kattojärjestössä kasvattavia sitoo ensirekisteröintisääntö, joka tarkoittaa sitä, että kasvattajan pennut pitää aina ensimmäiseksi rekisteröidä Kissaliittoon.  Kun pennut on ensirekisteröity Kissaliittoon, voi ne sen lisäksi rekisteröidä myös muiden järjestöjen rekisteriin. Neuvoja rekisteröintiin saat OMASTA yhdistyksestäsi.

Rotukissayhdistys (esim. SUROK) = Suomen Kissaliiton alainen jäsenyhdistys (Kissaliiton jäsenyhdistykset)
– rotukissayhidstykseen
tulee kuulua, ennen kuin voi kissaa ilmoittaa FIFén alaiseen näyttelyyn tai aloittaa FIFén alaista kasvatusta. Jäsenyys Kissaliiton alaisessa rotukissayhdistyksessä oikeuttaa rekisteröimään pentueet Suomen Kissaliittoon ja velvoittaa noudattamaan FIFén ja Kissaliiton sääntöjä. Yhdistys auttaa ja opastaa jäseniään ja rotukissayhdistyksen kautta hoidetaan kaikki yhteydenotot Suomen Kissaliittoon..

Rotuyhdistys (Abys ry, Sfinxit ry jne.) = tiettyä rotua harrastavien oma yhdistys
– rotuyhdistykset tekevät työtä oman rotunsa tunnetuksi tekemiseksi ja järjestävät esim. omaa rotuaan ja kissaharrastusta esitteleviä esittelynäyttelyitä.
Rotuyhdistys voi solmia yhteistyösopimuksen Suomen Kissaliiton kanssa, mikä sitoo sen noudattamaan FIFén sääntöjä. Pelkkä rotuyhdistyksen jäsenyys ei oikeuta kasvattamaan eikä näyttelyttämään FIFén alaisissa näyttelyissä.

Jäsenkampanjamme vuodelle 2022

Yhdistyksemme jäsenmäärä on kasvanut alkuvuodesta mukavasti, SUROKkilaisia on jo yli 2100!

Olemme sopineet sponsorimme Royal Caninin kanssa pienestä porkkanasta jo ennen loppuvuoden jäsentarjousta:
palkitsemme 2000. jäsenen (sekä sen jälkeen jokaisen täydelle sataluvulle osuneen) jatkamalla jäsenyyttä vuoden 2023 ajaksi. Lisäksi Royal Caninilta tulee yllätyslahja näille uusille jäsenille.

Kampanja koskee kaikkia jäsenyyksiä, myös kasvattajan maksamia uusia pennunomistajia.

** Loppuvuoden jäsentarjous uusille jäsenille **
Liittyessäsi SUROKin jäseneksi 1.10.2022-31.12.2022 , kattaa jäsenmaksu myös vuoden 2023 jäsenyyden.

Tarjous koskee myös kasvattajan maksamia uusia pennunostajien jäsenyyksiä.
Jäseneksi voit liittyä helpoimmin Omakissa-palvelun kautta: Liittymissivustolle

Hyväksymme uudet jäsenanomukset ja kuittaamme maksut muutaman kerran viikossa, ja jäsenyys on voimassa tämän jälkeen.
Tervetuloa mukaan Suomen vanhimpaan ja suurimpaan kissayhdistykseen!