05/2009 -- 04.12.2009

Aiheita:
-
Äänivallan ilmoittaminen
- Sihteerin terveisiä
- WanhaSatama 9.-10.1.2010
- "Hervoton kinos"
- Tule hommiin - kenelle ilmoittautua
- SUROKin Joulukalenteri 2009
- SUROKin sääntömääräinen
syykokous
- SUROKin tulevat tapahtumat

 

Edessäsi on neljästoista eSUROKISSA, SUROKin sähköinen jäsentiedote.
eSUROKISSA on luotu palvelmaan jäseniä entistä paremmin ja tarjoamaan
tietoa yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista.
Kaikki palaute on tervetullutta, niitä voitte lähettää osoitteeseen: surok@surok.fi

"SUROK - Vanhin iältään vaan ei tavoiltaan"

 
 

Äänivallan ilmoittaminen

Vuoden loppu lähestyy ja on aika muistuttaa SRKn säännöistä jäsenyyden ilmoittamisesta. Eli, mikäli kuulut SUROKin lisäksi johonkin muuhun rotukissayhdistykseen, muistathan ilmoittaa vuoden loppuun mennessä, minkä yhdistyksen jäsenmäärään haluat tulla lasketuksi. Ilmoitus tehdään ko. yhdistyksen sihteerille kirjallisena tai kotisivuilla olevalla lomakkeella. SUROKissa ilmoitus tehdään Anne-Mari Kankaalle (sihteeri@surok.fi)

 

Tule hommiin - kenelle ilmoittautua

"Kun 20 vuoden kokemuksen turvin katsomme tulevaisuuteen uudelle alkaneelle kymmenluvulle, voimme luottaa siihen, että rotukissatyön asema harrastuksena tulee kasvamaan. Sen hyväksi on hyvä työskennellä, kukin omien mahdollisuuksien ja taipumustensa mukaan. Jokaisen pientäkin työpanosta tarvitaan ja arvostetaan. Pienistä työpanoksista kasvaa suuri yhtenäinen yhdistys, jonka voimin voimme jatkaa työtä rakkaan lemmikkimme aseman edelleen vakiinnuttamiseksi ja parantamiseksi" kirjoittaa puheenjohtajamme lähes kolmekymmentä vuotta sitten vuonna 1980. Edellä mainittu teksti kuvaa hyvin myös tämän päivän ajatuksia SUROKin toimintatavoista ja -toiveista.

Oikeastaan tuo lainaus oli johdanto sille, että myös viime viikon syyskokouksessa keskusteltiin vilkkaasti siitä, miten saada aktivoitua laajaa jäsenkuntaa toimintaan mukaan. Tiedämme, että teistä löytyy huippuosaajia moneen tehtävään
- yhdistyksen jäsenlehti SUROKISSA kaipaa toimittaja-apua ja jutunaiheita! Tarjoa apua Surokissaan: eila.tahti@surok.fi
- näyttelyn pystytys ja purku kaipaa aina lisäkäsiä! Tarjoa apua näyttelyn rakentamiseen: pekka.kangas@surok.fi
- onko sinussa somistajan vikaa? Tarjoa apua palkintopöytään:sanna.havukainen@surok.fi
- jos olet asiakaspalvelutaitoinen, on yhdistyksen infopöydässä arpamyyntiä ja yleistä kissa-asioissa neuvontaa tarjolla. Tarjoa apua: pia.nyman@surok.fi
- jos haluat oppia tuntemaan kissoja ja autat mielelläsi tuomareita työssään, tule assistentiksi! Tarjoa apua: assistentit@surok.fi

Ota yhteyttä ja kerro miten haluat osallistua toimintaan. Ellei aikasi juuri nyt riitä aktiivisempaan mukaan tuloon, niin ilomielin otamme vastaan ajatuksiasi tulevaisuuden toimintatavoista. Pienelläkin työpanoksella voi tuottaa iloa monille.

Loppulainaus on yhdistyksemme toimintakertomuksesta, kolmen vuosikymmenen takaa, vuodelta 1979. Toimintatapa sopii erinomaisesti myös tämän päivän SUROKin toimintaan.

"Kun yhdistämme voimamme ja käymme yksimielisesti toimeen, onnistumme varmasti"

Eila Tähti

SUROKin kanssa yhteistyössä:


Toimintaa tukevat:


eSUROKISSAn numerot 2009:
eSUROKISSA 1/2009
eSUROKISSA 2/2009
eSUROKISSA 3/2009
eSUROKISSA 4/2009 eSUROKISSA 5/2009

eSUROKISSAn numerot 2008:
eSUROKISSA 1/2008
eSUROKISSA 2/2008
eSUROKISSA 3/2008
eSUROKISSA 4/2008
eSUROKISSA 5/2008

eSUROKISSAn numerot 2007:
eSUROKISSA 1/2007
eSUROKISSA 2/2007
eSUROKISSA 3/2007
eSUROKISSA 4/2007

 

Sihteerin terveisiä

Sihteeri haluaisi muistuttaa jäseniä huolehtimaan, että lähetetyissä kirjeissä on riittävä postimaksu. SIhteeri on viime aikoina joutunut käydä postista lunastamassa kirjeitä, joista puuttuu postimerkki tai niitä on liian vähän.

Kannattaa lisäksi huomioida, että kirjatut kirjeet joudutaan hakemaan postista, jolloin niiden perille tuloon pitää aina huomioida 2-3 päivää ylimääräistä.

 

WanhaSatama 9.-10.1.2010

SUROK avaa taas näyttelyvuoden Suomessa. Ensi vuoden avaus onkin poikkeuksellinen; SUROK avaa tammikuussa 50 vuotistaipaleen kunniaksi Juhlavuoden.

Kutsu näyttelyyn.

 

SUROKin Joulukalenteri 2009

SUROKin joulukalenteri johdattaa tänäkin vuonna katsojat päivä kerrallaan kohti Joulua. Kalenterin päiväkohtaiset vastausmäärät ovat yli 1000.

Tämän vuoden kalenteriluukkuja etsitään Huispen piirtämästä kuvasta (www.surok.fi).

"Hervoton kinos"

Kissanäyttelykokemus 30 vuoden takaa. Julkaistu SUROKin jäsenlehdessä  Kissa 1/80

Hervoton kinos

o Välimeren sinisessä luolassaan raottaa kermanvärinen persialainen kissa verkkaan kultamitalin värisiä silmiään. Mitali hohtelee puolihuolimattomasti toisen tassun alla. Toinen tassu kohottaa leukaa. EX1 CAC… kaunis pyöreä pieni nenä…

o Häikäisevän keltaisessa silkkisopessaan toinen himmeä creme on ahtautunut juuri ja juuri  mahtunut keltaiseen muovisoikkoon. Tyytymätön katse seuraa häiritsijää ulkopuolella. OH2… alapurenta, muuten hieno… Armottomasti. ”Älä masennu, sehän voi muuttua”, ystävä sanoo omistajalle.

o Valkoinen siamilainen katsoo tummin silmin. Teddymatto on syvän lila. Ruusukkeen turkoosi samaa vivahdetta kuin kukat kerrosvuoteen kuviossa. Kolmessa nauhassa lukee: Paras nuori siamilainen …

o Hempeän vaaleansinisessä pikkuvuoteessa uinuu vaaleansinisen kamarin nurkassa pikkuinen kissaneiti. 3-6 kk. Pyöreänä keränä. Niin väsyneenä. EXELLENT 1 … harmoninen kokonaisuus, lempeä katse, romanttinen pieni aby… Puuttuu vain allekirjoitus: Rakkaudella…

o Cornish rex istuu ryhdikkäänä pienellä matolla. Vähän väliä sanoo: yääyyy. Pikkutyttöä naurattaa. Cornish rex istuu valkopunaisessa villapaidassaan. Urheilullisen näköinen. Harmaa turkki sointuu. Villapuserossa hihat ja poolokaulus. EXELLENT 1 elegant bygget…

o Aivan salin perällä häkissään nukkuu musta kissa. Ei avaa silmiään, joista arvostelu on tyly: ikke godkjent ei rek… silmät liian vihreät… Emäntä katsoo hellästi, juttelee vieraalle: Taisi purra tuomaria.

                      Tuijotuksia, kuiskauksia, hyrinää,
                      huudahduksia.
                      Ollaan kissanäyttelyssä!

Kissanäyttelyssä ei olla turhan asiallisia. Sinne mennään ihastelemaan ja ihmettelemään.
Katso hervoton kinos! huudahti Juha. Kymmenvuotias, ensi kertaa kissanäyttelyssä.
Me katsoimme mahtavan suurta aivan valkoista kissaa. Se nukkui täydellisen rentouden autuaassa tilassa – onnellisen tietämättömänä…

monta kokemusta rikkaampana
näyttelyterveisin
Eila Lassus
Pyhäinpäivänä 1979

 

SUROKin syyskokous

Yhdistyksemme syyskokous pidettiin keskiviikkoiltana 25.11.2009 Helsingin Pasilassa. Kokouksessa oli paikalla 18 yhdistyksen jäsentä.

Syyskokouksen asialistalla oli vuoden 2010 suunnittelu sekä uusien toimihenkilöiden valinnat. Keskustelu asioista oli mukavan vilkasta, vaikka muutoksia hallituksen esittämiin toiminnan suuntalinjoihin ei juuri tullut.

Kokouksen muistio liitteenä ja toimintasuunnitelma.

SUROKin tulevat tapahtumat

9.-10.1.2010 SUROKin kansainväliset näyttelyt, WanhaSatama, Helsinki.
Kevät 2010 Lohen DNA-näytteiden ottotilaisuus ja sirutustapahtuma
13.3. Kasvattajakurssi (jatko), Helsinki
14.3. Kasvattajakurssi (perus), Helsinki
31.3. Kevätkokous
17.4. Kissan terveyspäivä, Kuutio Auditorio,Nuijamiestentie 7, Hki 
31.7-1.8.2010 SUROKin kansainväliset näyttelyt, Jäähalli, Helsinki.
Syksy "Kissanpäivät"
24.11. Syyskokous

eSUROKISSA 5/2009 toimituskunta

Materiaalit: Eila Tähti ja Pia Nyman
Taitto ja tekninen toteutus: Pekka Kangas

eSUROKISSAn osoitelähteenä on käytetty kartoituskyselyn osoitteita.
Levikki: 725 kpl