SUROK vuoden 2023 parhaat kissat

Suomen Rotukissayhdistys palkitsee vuosittain edellisen näyttelykauden menestyksekkäimmät näyttelykissat. Edellytyksenä SUROKin vuoden kissa-kilpailuun osallistumiseen on kaikkien kissan omistajien äänivaltainen jäsenyys SUROKissa.

Vuodet 2023 tuloslistat on nyt tarkistettu, ja sijoitukset löytyvät täältä:

KATEGORIA 1 TOP 10

KATEGORIA 2 TOP 10

KATEGORIA 3 TOP 10

KATEGORIA 4 TOP 10

KOTIKISSAT

Onnittelut kaikille upeasta menestyksestä!

Palkitsemme voittajat eli sijalle 1 listatut kissat ja kasvattajat Porvoon näyttelyssämme 9.-10.3.2024, kategoria 1&2 lauantaina ja kategoria 3&4 sekä kotikissat sunnuntaina.
Julkaisemme myös voittajien kuvat ja lyhyet tarinat SUROKISSA jäsentiedotteessamme, tänä vuonna hiukan eri tavalla:
– Surokissa 1/2024 kaikkien kategorioiden aikuiset & kastraatit
– Surokissa 2/2024 kaikkien kategorioiden nuoret, veteraanit, siitoskissat sekä kasvattajat.

Jos kissasi / kissalasi on ykkössijalla, lähetä toimiotukselle kaunis kuva ja kiva pieni tarina 15.2.2024 mennessä osoitteella toimitus@surok.fi.

SUROK vs. Kissaliitto, rotukissayhdistys, rotuyhdistys

Kissaliitto, rotukissayhdistys, rotuyhdistys. Nämä kolme eri yhdistystasoa aiheuttavat usein pohdintaa siitä, mihin oikein tulisi liittyä tai mihin oikeastaan nyt kuuluu. Alla lyhyesti selvitettynä, mitkä näiden erot ovat.

Suomen Kissaliitto = FIFén jäsenliitto, jolla ei ole suoria henkilöjäseniä.
– Kissaliiton kautta kulkee kaikki tiedot ja postit kattojärjestöön, FIFéen. Kissaliitto hoitaa kissojen rekisteröinnit ja kasvattajat taas ovat suoraan Kissaliiton alaisia,joten  kaikki kasvatukseen liittyvät
sopimusasiat hoitavat suoraan Kissaliiton kanssa. HUOMAATHAN että useammassa eri kattojärjestössä kasvattavia sitoo ensirekisteröintisääntö, joka tarkoittaa sitä, että kasvattajan pennut pitää aina ensimmäiseksi rekisteröidä Kissaliittoon.  Kun pennut on ensirekisteröity Kissaliittoon, voi ne sen lisäksi rekisteröidä myös muiden järjestöjen rekisteriin. Neuvoja rekisteröintiin saat OMASTA yhdistyksestäsi.

Rotukissayhdistys (esim. SUROK) = Suomen Kissaliiton alainen jäsenyhdistys (Kissaliiton jäsenyhdistykset)
– rotukissayhidstykseen
tulee kuulua, ennen kuin voi kissaa ilmoittaa FIFén alaiseen näyttelyyn tai aloittaa FIFén alaista kasvatusta. Jäsenyys Kissaliiton alaisessa rotukissayhdistyksessä oikeuttaa rekisteröimään pentueet Suomen Kissaliittoon ja velvoittaa noudattamaan FIFén ja Kissaliiton sääntöjä. Yhdistys auttaa ja opastaa jäseniään ja rotukissayhdistyksen kautta hoidetaan kaikki yhteydenotot Suomen Kissaliittoon..

Rotuyhdistys (Abys ry, Sfinxit ry jne.) = tiettyä rotua harrastavien oma yhdistys
– rotuyhdistykset tekevät työtä oman rotunsa tunnetuksi tekemiseksi ja järjestävät esim. omaa rotuaan ja kissaharrastusta esitteleviä esittelynäyttelyitä.
Rotuyhdistys voi solmia yhteistyösopimuksen Suomen Kissaliiton kanssa, mikä sitoo sen noudattamaan FIFén sääntöjä. Pelkkä rotuyhdistyksen jäsenyys ei oikeuta kasvattamaan eikä näyttelyttämään FIFén alaisissa näyttelyissä.