Jäsenpalvelut

Jäsenasiat

Jäsenyysasioissa kuten osoitetiedot, jäsenmaksut – ota yhteyttä ensisijaisesti jäsenrekisterin hoitajaan (jasenasiat@surok.fi). Katso osoitteet yhteystiedot -sivuilta.

Kasvatukseen liittyvät asiat hoidetaan Kissaliiton Omakissa -palvelun kautta tai postitse Suomen Kissaliiton toimistolle (Suomen Kissaliitto ry, Palkkatilankatu 7 B 109, 00240 Helsinki)

 • pentueiden rekisteröinnit
 • pennun myynti-ilmoitukset
 • kissan omistajuuden muutokset
 • kasvattajanimihakemukset ja -muutokset
 • kasvattajasopimus
 • siitosuroksen omistajan sopimukset
 • FIFé-tuontikissojen rekisteröintihakemukset
 • Transfer-anomukset
 • kissojen värin/sukupuolen/rodun -muutokset

Kissojen valmistumiset

Tittelit kirjautuvat kissan tietoihin Omakissa-palveluun automaattisesti, mikäli kissan kaikki tulokset ovat rekisteröitynä tietokantaan. Omakissa huomioi kotimaassa saavutetut näyttelytulokset. Ulkomailla saavutetut tulokset pitää ilmoittaa itse Omakissaan k.o. kissan tiedoissa Muutospyynnöt- välilehden kautta. Jos tuloksissa on puutteita, voit lisätä niitä käsittelyjonoon Muutospyynnöt-välilehden kautta.

Epäselvissä tilanteissa tai esim. kyselyissä tuontikissan rekisteröintiä koskevissa asioissa, otathan yhteyttä ensin omaan yhdistykseesi!

Näyttelyilmoittautumiset ulkomaisiin näyttelyihin

Ulkomaisiin näyttelyihin ilmoittaudutaan aina FIFé:n ilmoittautumislomakkeella – ei suomalaisella lomakkeella!
Käytä Kissaliiton sivuilta löytyvää lomaketta ”Näyttelyilmoittautumislomake ulkomaille”. Linkki lomakkeisiin.

Ilmoittautumiset on toimitettava hyvissä ajoin ennen näyttelyn deadlinea.

Sara Koskinen
ilmot.ulkomaat@surok.fi

Muistathan heti näyttelymatkan jälkeen ilmoittaa Omakissa-palvelun kautta ulkomaansertin kissan tietoihin! (Kirjaudu Omakissaan > valitse kyseinen kissa > Muutospyyntö-välilehdeltä paina ”lisää” painiketta >liitä serteistä sähköiset liitteet / valokuvat lomakkeelle > valitse muutospyynnön tyyppi > Lopuksi paina ”Tallenna”)

Osoitteenmuutokset

Osoitteen muutokset jäsenpostia varten (Kissa-lehti & SUROKISSA) tehdään ensisijaisesti Kissaliiton Omakissa-palvelun kautta: https://omakissa.kissaliitto.fi/.
Kirjaudu sisään Omakissaan omilla tunnuksillasi (= sähköposti & salasana), ja klikkaa Yhteystiedot- näkymässä ’Muokkaa tietoja’.
(Omakissan ohjeet http://www.kissaliitto.fi/omakissa_kayttoohje)
Jäsenrekisterin ylläpitäjään saat yhteyden osoitteella jasenasiat@surok.fi

Kasvattajan maksama jäsenyys

Kasvattaja voi liittää uuden jäsenen (esim. pennun ostajan) rotukissayhdistykseen Omakissa-palvelussa.
Tällöin ensimmäisen vuoden jäsenyyden maksaa kasvattaja ja seuraavana vuonna varsinaisen jäsenen lasku menee jäsenelle itselleen.

Toiminnallisuus on yhdistyskohtainen ja aktiivinen vain mikäli jäsenellä on kasvattajanimi.

Kun kirjaudut sisään omilla tunnuksillasi, mene Kasvattajanimi -välilehdelle
Paina Luo kasvattajan maksama jäsenyys -painiketta.
Anna seuraavat tiedot:

 • Yhdistys, johon uusi jäsen liitetään (tästä löytyy yhdistykset, joissa kasvattaja itse on jäsenenä)
 • Liitettävän henkilön sähköpostiosoite
 • Etu- ja sukunimi
 • Tallenna tiedot

Tämän jälkeen pyydämme kasvattajaa ilmoittamaan lisätyn jäsenen postiosoitteen vielä jäsenrekisterinhoitajalle, jotta yhteystiedot ovat myös lehtien postitusta varten kunnossa. Lasku tulee sähköpostiin ja näkyy myös Omakissassa-palvelussa Laskut -välilehdeltä. Jäsenyys astuu voimaan sen jälkeen kun jäsensihteeri on jäsenyyden vahvistanut.

Äänivaltaisuuden ilmoitus yhdistykselle

Muista aina vuoden vaihteessa tarkistaa Omakissasta, että SUROK on merkitty äänivaltaasi käyttäväksi yhdistykseksi Kissaliiton päätösten teossa – silloin valtuutat yhdistyksesi edustamaan sinua Kissaliiton liittokokouksissa!  Mikäli kuulut useampaan yhdistykseen, tulee ilmoitus äänivallan käytöstä tehdään Kissaliiton Omakissa -järjestelmän kautta. Jos ainoa yhdistyksesi on SUROK, ei äänivaltaisuutta tarvitse erikseen määrittää.

SUROKin Vuoden Kissa

SUROK palkitsee joka vuosi edellisen vuoden näyttelyissä parhaiten menestyneet kissat ja kasvattajat. Vuoden Kissat poimitaan suoraan Kissaliiton listoilta ja palkitaan näyttelyssämme.

Kisaan osallistumisen ehtona on, että kissan/kissojen kaikki omistajat ovat SUROKin jäseniä ja antavat äänensä SUROKille. Kasvattajaluokkiin osallistuvat kasvattajat, jotka ovat SUROKin jäseniä ja antavat äänensä SUROKille. Yhteisomistajuusnimissä edellytämme kaikkien jäsenyyttä ja äänen antamista.

Ohessa Kissaliiton ohjeita Vuoden Kissa -kisaan:
Kaikki kilpailuvuoden aikana kotimaisiin näyttelyihin osallistuneet Kissaliiton rekisteriin merkityt kissat osallistuvat automaattisesti Vuoden Kissa-kilpailuun. Kissan omistaja voi halutessaan kieltää kissansa ottamisen mukaan kilpailuun ilmoittamalla siitä kirjallisesti liiton toimistoon viimeistään seuraavan vuoden tammikuun 15. päivään mennessä. Ilmoituksen voi tehdä jo kilpailuvuoden kuluessa, vaikka heti vuoden alettua, jos omistaja näin haluaa.
Tulokset poimitaan Suomen Kissaliiton kissapistelaskennasta Omakissa-järjestelmässä.

Vuoden alkupuolella SUROK on henkilökohtaisesti yhteydessä voittajiin.
SUROKin voittajat julkaistaan heti Kissaliiton vahvistettujen tulosten tultua.

Inside kasvattaja- ja pentulistaus

SUROKilaiset kasvattajat voivat lisätä yhteystietonsa kasvattajalistaan ja saatavilla olevat pennut pentulistalle itse SUROK Inside-palvelun kautta. Tunnukset Inside-palveluun saat täyttämällä tunnuspyyntö-lomakkeen.
Mikäli tähän ei ole mahdollisuutta, pennut lisätään pyynnöstä listalle kun rekisteröinti on aloitettu Omakissassa.

Pentujen poistaminen käy myös Inside-palvelun kautta tai ilmoittamalla asiasta pentulistan ylläpitäjälle joko puhelimitse (050-5432987) tai sähköpostilla inside(@)surok.fi.

 

 

 

 

Comments are closed.